Lokasi Pusat Khidmat

Pusat Khidmat Masyarakat - Ahli Parlimen SUBANG

6-2, Jalan Pekaka 8/4, Seksyen 8, Kota Damansara, 47810 Petaling Jaya, Selangor.
Isnin -Jumaat: 9:00 pagi - 5:00 ptg

Tel: 03 6157 1842 Fax: 03 - 6157 2841

Pages

Sunday, August 23, 2015

Kenyataan Media Bersama

Seruan kepada Ahli-Ahli Parlimen dari semua parti untuk bersatu dalam undi tidak percaya terhadap Perdana Menteri untuk menyelamatkan Malaysia.

Kenyataan Media Ahli-Ahli Parlimen KEADILAN bertarikh 23.8.2015

 

Kami, sebagai ahli-ahli Parlimen, adalah amat risau dengan tindakan-tindakan yang diambil kebelakangan ini untuk melemahkan demokrasi, kedaulatan undang-undang dan urus tadbir baik kerajaan (good governance) di negara kita, khususnya, cara bagaimana institusi-insitusi awam kita telah diserang dan diperalatkan untuk melindungi Perdana Menteri dari disiasat mengenai penglibatan beliau dalam skandal kewangan 1MDB, termasuk RM2.6bil yang didakwa dimasukkan ke dalam akaun bank peribadi Perdana Menteri.

Tindakan-tindakan di atas dan ketiadaan langsung ketelusan dan akauntabiliti dari pihak Perdana Menteri untuk menjelaskan sepenuhnya skandal kewangan 1MDB telah menggoyahkan keyakinan pelabur, memberi kesan negatif kepada Ringgit dan ekonomi secara keseluruhan, dan ini telah menyebabkan kesusahan kewangan kepada rakyat Malaysia.

Kami yakin bahawa jika penumpuan kuasa di tangan satu individu terus dibiarkan dan tidak dengan cepatnya dikembalikan kepada rakyat, Malaysia akan segera menuju ke arah menjadi satu negara diktator yang gagal.

Sebagai Ahli Parlimen, kita berkewajipan untuk mewakili kehendak dan suara rakyat, dalam menyokong penyingkiran Dato Seri Najib Razak sebagai Perdana Menteri dalam undi tidak percaya demi negara kita, untuk memulihkan demokrasi dan integriti moral dan kebebasan institusi awam kita.

Kami akan bekerjasama dengan semua Ahli Parlimen tanpa mengira parti mereka untuk menyokong undi tidak percaya terhadap Perdana Menteri atas empat syarat luas berikut:

1. Untuk segera membentuk kerajaan peralihan berdasarkan perkongsian kuasa antara pembangkang dan Barisan Nasional;

2. Kerajaan peralihan akan memulakan pembaharuan segera bagi memastikan pilihan raya yang bebas dan adil, media yang bebas, memperkukuh sistem demokrasi berparlimen, serta membentuk satu jawatankuasa ekonomi kecemasan untuk menangani kebimbangan Ringgit yang semakin lemah, GST, peningkatan kos hidup dan membasmi kroni kapitalisme;

3. Kerajaan peralihan hendaklah juga dengan segera menubuhkan Suruhanjaya Diraja yang bebas untuk membuat cadangan bagi memastikan bahawa Perjanjian Malaysia 1963 harus dihormati dan dilaksanakan sepenuhnya.

4. Kerajaan peralihan akan memanggil pilihan raya umum dalam dua tahun selepas pembentukan kerajaan peralihan untuk menamatkan kerajaan peralihan tersebut.

 

Tandatangan:

 

1. YB Nurul Izzah (Lembah Pantai), 2. YB Rafizi Ramli (Pandan), 3. YB Tian Chua (Batu) 4. YB Sivarasa Rasiah (Subang), 5. YB Zuraida Kamaruddin (Ampang), 6. YB Lee Boon Chye (Gopeng), 7. YB Datuk Johari Abdul (Sungai Petani), 8. YB Darell Leiking (Penampang), 9. YB Fuziah Salleh (Kuantan), 10. YB Sim Tze Tzin (Bayan Baru), 11. YB Dato Dr Tan Kee Kwong (Wangsa Maju), 12. YB Mohd Imran Bin Abdul Hamid (Lumut), 13. YB Wong Chen (Kelana Jaya), 14. YB William Leong (Selayang) 15. YB Dato Fauzi Abdul Rahman (Indera Mahkota) 16. YB Dr Michael Teo Yu Keng (Miri) 17. YB Dr Azman Ismail (Kuala Kedah) 18. YB Manivanan Gowin (Kapar), 19. YB Hee Loy Sian (Petaling Jaya Selatan), 20. YB Gooi Hsiao Leung (Alor Setar).

1 comment:


  1. SAYA SANGAT BERSYUKUR ATAS REJEKI YANG DIBERIKAN KEPADA SAYA DAN INI TIDAK PERNAH TERBAYANKAN OLEH SAYA KALAU SAYA BISA SEPERTI INI,INI SEMUA BERKAT BANTUAN MBAH RAWA GUMPALA YANG TELAH MEMBANTU SAYA MELALUI NOMOR TOGEL DAN DANA GHAIB,KINI SAYA SUDAH BISA MELUNASI SEMUA HUTANG-HUTANG SAYA BAHKAN SAYA JUGA SUDAH BISA MEMBANGUN HOTEL BERBINTANG DI DAERAH SOLO DAN INI SEMUA ATAS BANTUAN MBAH RAWA GUMPALA,SAYA TIDAK AKAN PERNAH MELUPAKA JASA BELIAU DAN BAGI ANDA YANG INGIN DIBANTU OLEH RAWA GUMPALA MASALAH NOMOR ATAU DANA GHAIB SILAHKAN HUBUNGI SAJA BELIAU DI 085 316 106 111 SEKALI LAGI TERIMAKASIH YAA MBAH DAN PERLU ANDA KETAHUI KALAU MBAH RAWA GUMPALA HANYA MEMBANTU ORANG YANG BENAR-BANAR SERIUS,SAYA ATAS NAMA PAK JUNAIDI DARI SOLO DAN INI BENAR-BENAR KISAH NYATA DARI SAYA.BAGI YANG PUNYA RUM TERIMAKASIH ATAS TUMPANGANNYA.. BUKA DANA GHAIB MBAH RAWA GUNPALA

    ReplyDelete